ΔΕΗ : Απαλλοτρίωση οικισμού έναντι 12,5 εκατ. ευρώ

Στην οριστική διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων της απαλλοτρίωσης της Κοινότητας Πτελεώνα του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης, προχώρησε η ΔΕΗ με την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ υπέρ των δικαιούχων.

«Με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κατάθεσης των χρημάτων από τη ΔΕΗ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιλύεται οριστικά υπέρ των δικαιούχων ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία τα τελευταία 10 χρόνια», αναφέρει η περιφέρεια και προσθέτει ότι πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του Βερμίου και που η ΔΕΗ χρησιμοποιεί για τις αποθέσεις των αγόνων του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

Με την καταβολή των αποζημιώσεων για την αγορά των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού, προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές διευθετείται οριστικά το θέμα, που παρέμενε ανοιχτό εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ είναι «η επίλυση, στο μέτρο πάντα των δικαιοδοσιών της, των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, και η μοναδική αποτελεσματική μέθοδος ως προς αυτό είναι ο διάλογος και η συνεργασία».

Scroll To Top